السجق الاسكندراني من المطبخ البورسعيدي



السجق الاسكندراني من المطبخ البورسعيدي

 

المقادير:
سجق
بصل متقطع جوانح
فلفل اخضر متقطع حلقات
طماطم متقطعة جوانح
خل
لمون
ملح - فلفل - كمون - كاري - بهارات لحمة - جنزبيل

 

الطريقة :
بحط البصل ف طاسه ومعاه شوية زيت صغيرين واقلبه لحد ما يدبل
وبعدين بكون مقطعه السجق قطع وبنزله ياخد تشويحة على النار
بعد كده لما احس انه قرب يستوى بنزل عليه الفلفل الاخضر والطماطم ويفضل تتحط ف الاواخر عشان متدبلش
وبعدين اقلبهم مع بعض ياخدوا من طعم بعض واحط التوابل بتاعتي
الملح والفلفل والكمون والكاري وبهارات اللحمه والجنزبيل
وبعدين اقلب واضيف عليهم لمونة وشوية خل بيدوا طعم رهييييب
واقلبهم شوية كمان
وبكدة الأكلة تكون جهزت للتقديم
وبألف هنا

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق