مقلوبة الجمبري





مقلوبة الجمبري


الطريقة :

طريقة الرز بالكارى

 كنت منزلاها في قسم الأرز
بس هقولها تانى
هنجيب بصلة مبشورة ناعمه ونحط شوية زيت ف الحلة ونضيف عليهم البصلة المبشورة واول ما تدبل بس نحط عليها الكارى بكمية كويسه عشان تدي طعم ولون وبعدين ننزل عليها الرز المغسول ونقلبه مع البصلة عشان ياخد الطعم واللون وبعدين نضيف الماية ( انا بحط نفس مقدار الرو ماية ) ونغطى عليه والنار عالية واول ما الرز يشرب مايته نقلب الرز كويس ونوطي عليه ونغطيه تاني ولما يستوى نطفي عليه وهنسيبه على جنب ونعمل الجمبري بقا
 
طريقة الجمبري :

الجمبري بيتقشر ويتغسل كويس ونقطع بصله جوانح وننزلها ف طاسة ( مقلاية ) ف زيت تدبل وننزل عليها الجمبرى ونقلبهم شوية ونحط عليهم ملح وفلفل وكمون وكارى وجنزبيل ونقطع فلفل اخضر شرايح وننزله عليه ونقطع طماطم جوانح وننزلها ونقلبهم تقلبتين ونطفى ولما نكون خلصنا الرز ف الحله بتاعته لوحده هنجيب بولة ونحط فيها طبقة جمبرى من تحت وبعدين فوقها الرز ونقلبها ف طبق .. وبكده تبقى هيا دي مقلوبة الجمبرى

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 التعليقات:

إرسال تعليق